Na sve strane optimisti

Mandić o hapšenju vozača: Batina ima dva kraja, za svačiju glavu iz DF-a, letjeće još nečija

 

 

Zbog hapšenja Čađenovića, Predsjedništvo DF-a pozvalo je Vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da smijeni Katnića.

 

 

„Batina ima dva kraja… Za svačuju glavu iz DF-a koja odleti, odletjeće još nečija“, zaprijetio je Mandić. Na pitanje novinara zbog čega se za svako hapšenje pristalica DF-a saziva konferencija za štampu, Mandić je odgovorio da ne postoji ni teorijska šansa da je ijedan član, glasač ili simpatizer DF-a kriminalac i da je svako hapšenje isključivo politički motivisano. Upitan da li se to odnosi i na članove Zagoričkog klana, Mandić je zapjenio i zaprijetio novinarima da će nahuškat sina na njih.

 

 

Na pitanje novinara da li kriminalne aktivnosti DPS-a automatski oslobađaju odgovornosti članova DF-a od sopstvenih kriminalnih aktivnosti, Mandić je odgovorio riječima Kellyanne Conway, savjetnice američkog predsjednika Donalda Trampa, koja je, upitana da prokomentariše šta da se radi sa činjenicom da predsjednik Tramp priča gomilu neistina, odgovorila sa: „Hajde da pričamo o onim stvarima koje predsjednik Tramp izgovori, a koje jesu istinite i pomažu građanima Amerike“. Na pitanje novinara zbog čega odgovara riječima savjetnice američkog predsjednika, Mandić je odgovorio da treba da se zna da su baš oni podržavali Trampa i da su uvijek bili na pravoj strani istorije.

 

 

 

***

 

 

DF u Moskvi poželio referendum o NATO 24. marta

 

 

Demokratski front hoće da organizuje, kako ga zovu, Narodni referendum o članstvu Crne Gore u NATO 24. marta. To je, u Moskvi, saopštio lider DF-a Andrija Mandić na sastanku sa zamjenikom sekretara Generalnog savjeta vladajuće partije „Jedinstvena Rusija“ Sergejom Železnjakom.

 

 

„Mi bismo htjeli da vežemo datum održavanja referenduma za godišnjicu početka bombardovanja Jugoslavije, kome su bile izložene Srbija i Crna Gora, a to je 24. mart 1999. godine“, naglasio je Mandić. On je rekao i da predloženi datum ni na koji način ne bi uticao na  negativan stav građana prema NATO-u. Osim referenduma, Mandić je predložio i da se 6. april proglasi za dan crnogorsko-njemačkog prijateljstva, dok bi se 29. novembar ponovo uveo kao praznik kojim bi se obilježilo komunističko-četničko pomirenje.

 

 

Mandić je rekao i da je Crnoj Gori „ krajnje neophodna rusko-američka politička radna grupa. Rusija i SAD bi u okviru nje mogle da kontrolišu, između ostalog, i pitanje Narodnog referenduma o svrsishodnosti ulaska Crne Gore u NATO. Samo dvije nuklearne sile – Rusija kao lider ODKB i SAD kao lider NATO-a – mogu zaista da pomognu u dostizanju konsenzusa po pitanju bezbjednosti Crne Gore i cijelog balkanskog regiona“. Na pitanje novinara da li misli da bi ista radna grupa trebalo da raspravlja i o mogućem NATO članstvu Srbije, Mandić je odgovorio kategorički negativno, naglašavajući da je Srbija samostalna država i da je to njena unutrašnja stvar, kao i da niko ne smije da utiče na njenu odluku. Osim toga, on je naglasio i da Srbija gaji mnogo prisnije odnose sa Rusijom, a oko toga NATO ne smije da se pita ništa.

 

 

Mandić nije htio da odgovori na pitanja da li misli da Amerika i Rusija nemaju pametnijeg posla od formiranja zajedničke radne grupe koja bi se bavila crnogorskim ulaskom u NATO i zašto misli da bi rezultati takozvanog Narodnog referenduma bili mjerodavni, imajući u vidu da niko osim protivnika ulaska u NATO ne bi ni glasao na njemu.

 

 

***

 

 

Referendumski karavan: Milačić kombijem do Brisela?

 

 

Milačić prikuplja novac za organizaciju tzv. referendumskog karavana, zapravo simboličnog putovanja u trajanju od desetak dana od Podgorice do Brisela, tokom kojeg bi propagirao neutralnost Crne Gore, umjesto članstva u NATO savezu.

 

 

Milačić je planirao da ovo putovanje obavi u jednom kombiju, ali je od svog ruskog finansijera Ilje Aleksandrova, koji je navodno i ranije novčano pomagao njegove anti-NATO akcije, dobio nalog da karavan proširi sa nekoliko automobila i jednim autobusom. U suprotnom, Rus nije spreman da finansira kombi-turneju Milačića i nekoliko saputnika. Poslije ovog odgovora, Milačić se okrenuo drugim potencijalnim finansijerima.

 

 

Na pitanje novinara zbog čega nije prihvatio proširenje karavana u zamjenu za finansijsku podršku, Milačić je odgovorio sa: „Eeee, ali onda moram da dijelim pare i pažnju sa više ljudi! To ne dolazi u obzir“, kategoričan je bio Milačić.

 

 

Milačić očekuje i donaciju u vidu kombija iz serije „Mućke“, imajući u vidu da bi potencijalni donatori trebalo da prepoznaju da su njegov potencijal, stručnost i način djelovanja na nivou likova iz pomenute serije.

 

 

***

 

Uhapšeno osam direktora: Utajili milion eura poreza?

 

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta uhapsili su izvršne direktore osam firmi i protiv njih podnijeli krivičnu prijavu zbog, kako se sumnja, utaje poreza i doprinosa u iznosu od milion eura, saopšteno je iz Uprave policije.

 

 

Na pitanje novinara zašto su uhapsili baš ove direktore, iz Uprave policije su saopštili da je bolje da uhapse osam direktora zbog utaje poreza od milion eura, nego jednog direktora za utaju osam miliona. Osim toga, iznos koji će poreski obveznici morati da plate kao odštetu ovim direktorima, jednom kad prođu kroz naš sudski sistem i budu oslobođeni, biće drastično manji nego u slučaju hapšenja krupnih zvjerki, tako da se na ovaj način zapravo štite javne finansije, zaključuju iz Uprave policije.

 

 

 

 

1144 pregleda ukupno 2 pregleda danas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.