Kako valja i trebuje

2016-06-21 Kako valja i trebuje MersadZa održavanje sajta 44.000 godišnje

 

Uprava za javne nabavke, drugi put u protekloj godini, donijela je odluku da Miljanu Šekularcu, kao fizičkom licu, dodijeli posao održavanja Portala javnih nabavki u vrijednosti od 22.000 eura, za period od šest mjeseci, pregovaračkim postupkom i bez prethodno javno objavljenog tendera.

 

Na konstataciju novinara da bi se za 44 hiljade eura godišnje mogla zaposliti stručna osoba za održavanje sajta, pri čemu bi ta osoba mogla da prima otpilike 2400€ mjesečno plus doprinosi na puni iznos plate, a uz to bi imala obavezu održavanja sajta tokom punog radnog vremena, Direktor Uprave za javne nabavke,  dr Mersad Mujević, napomenuo je da je Šekularac jedini stručnjak koji je sposoban to da radi i da nema potrebe da plaća nekog puno radno vrijeme, kad Šekularac može povremeno da svrati za iste pare. Na pitanje novinara da objasni kako je došao do zaključka da Šekularac jedini umije da održava sajt, imajući u vidu da sudski vještak za softverske sisteme, baze podataka i računarski kriminal, mr Nenad Stanišić, tvrdi da je „portal javnih nabavki veoma jednostavan sajt” i da je „očigledno da uslugu njegovog održavanja može da obavi bilo koja firma koja se bavi softverskim poslom”, Mujević je rekao da mu je to rekao sam Šekularac.

 

Na pitanje novinara da objasni zbog čega je Uprava prekršila Zakon o javnim nabavkama prilikom vođenja pregovaračkog postupka, pogotovo imajući u vidu praksu Uprave da obara ogroman broj tendera zbog raznih nepravilnosti, Mujević je odgovorio starom narodnom izrekom:

 

„U obućara najgore cipele. Hahahah. Molim?“

 

***

 

2016-06-21 Kako valja i trebuje PajovicPajović ne koristi Rankove tablice: Nisu mi dodijelili 002

 

Novog predsjednika Skupštine Crne Gore, Darka Pajovića, za razliku od većine funkcionera, ne možete da prepoznate po tablicama na službenom automobilu.

 

„Vozim se Mercedesom koji je star deset godina. Kupljen je kad smo obnovili nezavisnost 2006. godine. Nije mi dodijeljen automobil prethodnog predsjednika Skupštine sa čuvenim tablicama 002”, kazao je Pajović. Na pitanje novinara da pojasni zbog čega nije dobio službena kola i registraciju 002, Pajović je rekao da njegovom senzibilitetu više odgovara broj 007 i da čeka da mu dodijeli ta registracija. Sebe smatra tajnim agentom na tajnom zadatku, pa mu simbolika broja 007 najbolje sakriva tragove koji smrde nečovještvom.

 

„Dok čekam, pijem martini koji je mućkan, a ne miješan“, rekao je Pajović, mangupski se osmjehujući. Osim toga, Pajović tvrdi i da službene tablice nisu njegov znak raspoznavanja, već da tu ulogu ima njegov zavodljiiv i šareni osmijeh.

 

***

 

2016-06-21 Kako valja i trebuje AleksaBečić: Nezamislivo da u državi kandidatu za prijem u EU izbori nisu fer

 

„Nezamislivo je da u Crnoj Gori, državi kandidatu za članstvo u Evropskoj uniji, još uvijek nisu stvoreni uslovi za održavanje fer i demokratskih izbora”, ocijenio je predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, prilikom sastanka sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori, Mitjom Močnikom.

 

On je naglasio da je neprihvatljivo da parlament ne odražava slobodno izraženu izbornu volju građana, aludirajući na novokomponovanu skupštinsku većinu. On posebno spori legitimitet opozicionih predstavnika koji su ušli u vladu.

 

„Neprihvatljivo je da u vladi i u parlamentu sjede ljudi iz partija nastalih prebjegavanjem poslanika iz drugih stranaka koje su, učešćem na prethodnim izborima, izborile pravo da sebe zovu predstavnicima glasača. To je, u najmanju ruku, nemoralno. Oh, wait…“, prenuo se iz transa Bečić.

 

***

 

2016-06-21 Kako valja i trebuje VijestiVijesti su platile državi 14,5 miliona, koliko su ostali?

 

„Od režimskih poslanika, analitičara i medijske propagande mogli smo da čujemo danas i ovih dana razne cifre o navodnom dugu novine i TV Vijesti za PDV. Postoji dug za doprinose koji, kako je režimu i saopšteno, neće ni biti plaćen dok se svi mediji ne dovedu u istu poziciju – da svi plaćaju pune doprinose, da zaposleni imaju regularne ugovore, i da svi plaćaju sve obaveze koje prostiču iz toga. Opšte je poznato da zakon dozvoljava mogućnost da biramo hoćemo li da ispunjavamo obaveze prema državi ili ne, tako da niko ne smije da spori naše pravo da ne ispunjavamo te obaveze”, kzali su iz Vijesti.

 

„Ono što su i novina i TV Vijesti odmah dostavili jeste iznos koji smo od 2008. (od osnivanja TV Vijesti) do danas uplatili budžetu Crne Gore i po osnovu PDV-a i po osnovu doprinosa i drugih davanja. Radi se o impresivnoj cifri od 14 i po miliona eura! Umjesto da zbog te činjenice dobijemo priznanje i olakšice, mi smo još jednom izloženi neviđenom javnom linču, sve sa ciljem da se ugrozi normalno poslovanje naših medija. Ipak je samo naša dobra volja zaslužna za to što smo častili 14 i po miliona eura državni budžet, a uopšte nismo morali to da radimo. I umjesto da nam se zahvale za to što smo plaćali zakonske obaveze i na taj način sebi obezbjeđivali zakonsku dozvolu da radimo, izbjegavali mogućnost prekršajnih i krivičnih prijava, i generalno radili ono što smo bili obavezni po zakonu, država pokušava da nas primora da nastavimo da poštujemo zakon. E pa neće moći, gospodo iz ministarstva finansija! Zakon jasno kaže da, čim primijetimo da neko drugi ne plaća svoje obaveze, ne moramo ni mi da plaćamo svoje. Oh wait…”.

 

 

***

 

2016-06-21 Kako valja i trebuje PipunKnežević zatražio hapšenje Konjevića

 

Poslanik DF-a, Milan Knežević, pozvao je državnog tužioca i ministra unutrašnjih poslova da uhapse sadašnjeg ministra finansija Raška Konjevića, jer je na dan kada je napustio funkciju ministra unutrašnjih poslova potpisao rješenja za zapošljavanje u tom vladinom resoru.

 

Konjević je rekao da će podnijeti ostavku na funkciju ukoliko se utvrdi da su ove tvrdnje tačne, ali je od Kneževića tražio da se povuče iz politike ako se ispostavi da njegove tvrdnje nisu istinite.

 

Knežević se žustro usprotivio ovoj ponudi Konjevića, tvrdeći da nije njegov posao da dokazuje istinitost ili uopšte smislenost svojih tvrdnji, te da je njegova jedina odgovornost prema biračima, koji od njega i očekuju da beči oči, da pjeni i da se dernja po skupštini kako bi sebi dao na važnosti. Osim toga, tvrdi Knežević, podnošenje ostavke značilo bi da ostaje bez poslaničke plate, beneficija, kao i bez kontakata koje koristi za nabacivanje posla privatnoj firmi koju je osnovao sa Predragom Bulatovićem. U slučaju podnošenja ostavke, tvrdi Knežević, morao bi samostalno da se oproba na tržištu rada, a to jednostavno nije prihvatljivo, imajući u vidu da je cijeli radni vijek proveo primajući platu za „bavljenje politikom”, bez ikakvih konkretnih vještina, a to ga stavlja u podređen položaj u odnosu na ostale radnike u Crnoj Gori.

 

1153 pregleda ukupno 3 pregleda danas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.