Kuga

2016-18-04 Kuga dpsDPS osvojio apsolutnu vlast u Tivtu

 

Sa osvojenih 44,7 odsto (3.373) glasova i 17 mandata, Demokratska partija socijalista DPS apsolutni je pobjednik lokalnih izbora u Tivtu. Stranka Ivana Brajovića SD osvojila je 4 mandata, dok je SDP osvojio 2 mandata. Na prethodnim izborima DPS je osvojio 12 mandata, dok je tada jedinstveni SDP osvojio 5 mandata. Imajući u vidu da je na prethodnim izborima DPS dobio 2051 glas, dolazi se do zaključka da je na ovim izborima za DPS glasalo 64.5% više glasača nego na prethodnim izborima. Osim toga, isti ljudi koji su na prethodnim izborima dobili ukupno 17 mandata (DPS i SDP), na ovim izborima dobili su ukupno 23 mandata (DPS, SD i SDP).

 

Upitani da objasne ovakav razvoj situacije, iz DPS-a su odgovorili da nisu iznenađeni postignutim rezultatom, te da je on posljedica pažljivo razrađenog sistema na osnovu kojeg DPS funkcioniše već nekoliko decenija. Naime, tvrde u DPS-u, poslanici, funkcioneri i službenici iz redova DPS-a raspoređuju se na sva rukovodeća i nerukovodeća mjesta tako da omoguće širenje uticaja DPS-a poput bolesti. Na taj način bivaju zahvaćene i zdrave ćelije društva, koje bivaju prinuđene da funkcionišu u bolesnom okruženju. Nešto slabiji rezultat na prethodnim izborima predstavlja samo privremenu remisiju bolesti, a nikako potpuno povlačenje. Osim toga, tvrde u DPS-u, na taj način se i zdrave ćelije povremeno dopune malom dozom nade u potpuno ozdravljenje, što omogućava svim bolesnim ćelijama da nastave da se hrane rezultatima rada zdravih ćelija.

 

Na pitanje novinara da li je pametno da tako otvoreno govore o bolesnom uticaju DPS-a, iz ove partije su odgovorili da više nema potrebe da se ukrivaju i da je bolest već dostigla stadijum u kojem se više i ne registruje kao bolest, već kao kao potpuno normalno stanje. Tome, u znatnoj mjeri, doprinosi i činjenica i da je ponuđena alternativa DPS-ovske bolesti takođe bolest, koja, za razliku od DPS-ovske bolesti koja uništava organizam natenane, prijeti da naglo derogira zdravlje svakog pojedinca. Iz DPS-a se ne plaše te alternativne bolesti jer znaju da predstavlja samo određenu mutaciju DPS-ovske bolesti, a zašto bi neko birao mutaciju kad može da izabere original, retorički se pitaju u DPS-u.

 

2016-18-04 Kuga SegrtŠegrt: Željoteka je jedno, a realne potrebe drugo

 

Fond za zdravstveno osiguranje neraspisivanjem tendera za medicinska sredstva u okviru opredijeljenog novca može da ugrozi zdravstveni sistem.

 

„Ne zna se da li je iznos od 5,02 miliona eura nedovoljan, jer u toj ustanovi do danas nijesu napravili analizu potrošnje i stanje zaliha koja bi to potvrdila”, kazao je ministar zdravlja prof. dr Budimir Šegrt. Prema njegovim riječima, iznos od 16,44 miliona predstavlja željoteku zdravstvenih ustanova i ne pruža pravu sliku stanja.

 

Na pitanje novinara da objasni kako je sam ministar, bez sprovedene analiza o potrošnji i zalihama, zaključio da je dovoljan trostruko manji iznos od traženog i da je to prava slika stanja, Šegrt je odgovorio da su odlučili da ove godine za ljekove opredijele više novca, jer je „Montefarmova” analiza pokazala da je to garancija da ne dođe do nestašica. „A neće da može da ima i dovoljno ljekova i dovoljno medicinskih sredstava”, rekao je Šegrt.

 

Upitan da prokomentariše tvrdnje da su nesporazumi sa Kenanom Hrapovićem, direktorom Fonda za zdravstveno osiguranje, posljedica lične netrpeljivosti Šegrta zbog toga što je Hrapović doprinio da se otvori istraga o naduvanim fakturama i fakturama o fiktivnim intervencijama koje je Šegrt slao dok je bio izvršni direktor bolnice u Meljinama, Šegrt je odgovorio da to nije tačno i da je on bio najjači direktor na svijet i u Beograd.

 

Upitan da li razmišlja o tome da bi i on i njegova porodica mogli da dobiju neodgovarajuću medicinsku njegu usljed nedostatka medicinskih sredstava, Šegrt je rekao da takva mogućnost ne postoji zbog toga što bi se, kad bi se ukazala potreba, njihovo liječenje obavljalo u inostranstvu, kod provjerenih doktora i na račun države. „A u srećnim zemljama nema ne dostatka medicinskih sredstava”, zaključio je Šegrt.

 

2016-18-04 Kuga LuksicLukovac i Vlahović zadovoljni kako se Lukšić predstavio

 

Nakon što je odlazeći ministar vanjskih poslova Crne Gore Igor Lukšić predstavio kandidaturu za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, poručujući da su neophodne promjene u načinu funkcionisanja UN-a, stigle su i prve reakcije.

 

„To je bio jedan veoma uljudan, kulturan i dobar nastup. Mislim da je na taj način Lukšić promovisao i Crnu Goru. Ujedinjenim nacijama svakako su potrebne promjene, međutim to je jedan izuzetno kompleksan i dug proces”, istakao je prvi ministar vanjskih poslova nakon obnavljanja nezavisnosti Miodrag Vlahović. Osim uljudnosti i kulturnosti, Vlahović naglašava da je vrlo vjerovatno da Lukšić ima i lijepe manire za stolom, kao i da umije da koristi više od jedne vrste escajga, uključujući i escajg za dezert. Takođe, Lukšić persira starije od sebe, a postoji šansa i da je, ovog puta, čarape i gaće za nastup kupio od svog novca, što bi predstavljalo dobar primjer čuvanja državnog budžeta. Ne škodi ni to što ima dosadnu frizuru i tup pogled, a posebnu pogodnost, u slučaju da Lukšićeva kandidatura urodi plodom, predstavlja i mogućnost da Lukšić zahtijeva da ga oslovljavaju sa „Generalni sekretare“. Sve navedeno ukazuje na to da bi Lukšić bio odličan generalni sekretar, zaključio je Vlahović.

 

Branko Lukovac istakao je da bi Lukšić, ukoliko bude izabran, bio najmlađi generalni sekretar do sada, ali dodaje da je teško bilo šta prognozirati. Kakav god ishod bio, Lukovac misli da je kandidatura korisna i da će to dovesti do angažmana Lukšića ne jedan ili drugi način u sistemu UN-a ili međunarodnih organizacija.

 

Ovako paušalne i beskorisne procjene navele su i novinara portala Portal da se zvanično kandiduje za život upetoro sa Rosario Dawson, Evom Mendes, Jessicom Albom i Charlize Theron. U slučaju da ove žene pristanu na predloženu zajednicu, to bi bilo prvi put da jedan Crnogorac istovremeno živi sa četiri svjetski popularne glumice. Ipak, u ovom trenutku teško je prognozirati bilo šta, ali sama činjenica da je stigla reakcija na ovaj predlog trebalo bi da zvuči dovoljno respektabilno.

680 pregleda ukupno 1 pregleda danas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.