Pola-cijelo

2016-04-05 Pola-cijelo SimovicKrivokapić bi prvo potpisivanje Sporazuma pa o smjeni, DPS-u to neprihvatljivo

 

Ukoliko bi u toku ove sedmice bio potpisan Sporazum o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore, sjednica Skupštine, na kojoj bi se glasalo o smjeni Krivokapića, mogla bi biti zakazana za 19. april, kazao je, nakon Kolegijuma, poslanik SDP-a Raško Konjević. To je, kako je rekao poslanik DPS-a Milutin Simović, za njih neprihvatljivo i jasno poručuju da ne pristaju na uslovljavanja.

 

Na pitanje novinara kako ocjenjuje odbijanje Ranka Krivokapića da zakaže sjednicu parlamenta, Simović je odgovorio da to predstavlja „nastavak igre bez granica, nastavak opstanka, nastavak opstanka igre bez granica. Osim toga, u kombinaciji su još i opstanak igre bez granica, opstanak nastavka igre bez granica, kao i igra opstanka, igra opstanka bez granica, igra nastavka opstanka. Krivokapiću treba postaviti i pitanje da li si ti to tu, da li si ti tu to, da li si tu to ti, da li si tu ti to, da li si to ti tu i da li si to ti tu”, zaključio je Simović.

 

Na konstataciju novinara da je upravo recitovao govornu vježbu iz trećeg razreda osnovne škole, Simović je kazao da je morao da obnovi gradivo kako bi mogao da komunicira sa svojom mladom ženom koja je, opet, to gradivo morala da nauči kako bi stekla kvalifikacije za imenovanje na poziciju Generalne direktorice Direktorata za evropske integracije, programiranje i implementaciju EU fondova u Ministarstvu rada i socijalnog staranja. Ipak, Simović je naglasio da smatra da je njegova žena već bila kvalifikovana za taj posao imajući u vidu da je diplomirana inženjerka poljoprivrede.

 

2016-04-05 Pola-cijelo MilicSNP neće insistirati na referendumu o NATO u paketu sa izborima?

 

 

Socijalistička narodna partija, tokom dijaloga o izradi lex specialisa ili posebnog zakona kojim bi trebalo da bude primijenjen sporazum o slobodnim i fer izborima, neće insistirati da referendum o NATO-u bude održan zajedno sa parlamentarnim izborima, saznaje portal Portal. U SNP-u smatraju da bi to bio njihov doprinos brzom radu na donošenju posebnog zakona kojim bi bio primijenjen usaglašeni sporazum vlasti i opozicije.

 

Na pitanje novinara da li je ikad i bio realan zahtjev da se referendum o NATO-u održi uporedo sa parlamentarnim izborima, odnosno da li je odustajanje od toga zahtjeva zaista neki doprinos, iz SNP-a su odgovorili da je ta partija već dala nemjerljiv doprinos demokratizaciji društva odustajanjem od zahtjeva da se statut i program SNP-a uvrste u obaveznu lektiru za sedmi razred osnovne škole, od zahtjeva da se Srđan Milić proglasi doživotnim Mister Fitness Podgorica 2006. godine, kao i odustajanjem od zahtjeva da se donese lex specialis koji bi svim glasačima SNP-a, mrtvim i živim, obezbijedio mjesečne prihode po principu jedan glas – četiri penzije. Kako kažu iz SNP-a, oni su mogli da insistiraju na svojim zahtjevima, ali su odlučili da naprave kompromis kako ne bi bili kočnica mogućeg unapređenja izbornog procesa.

 

2016-04-05 Pola-cijelo MiloĐukanović: Destruktivno i nevaspitano bacati pod noge sve što smo uradili

 

 

„Destruktivno je, nedovoljno vaspitano i neopravdano preduslovljavati ili uslovljavati potpisivanje Sporazuma o slobodnim i fer izborima”, poručio je premijer Milo Đukanović nakon poruka dijela opozicije da dogovora nema bez smjena u RTCG. Đukanović je odgovorio da neće pristati na povratak komesarskom modelu upravljanja medijima. On je naglasio da je dobar dio svoje vladavine proveo komesarski upravljajući medijama, te da ima dovoljno iskustva u tome da zna da taj sistem nije dobro primjenjivati po diktatu opozicije.

 

Takođe, Đukanović je naglasio da je ponuda za ulazak opozicije u Vladu demokratski iskorak nezabilježen u praksi razvijenih svjetskih demokratija. Upitan da prokomentariše tvrdnje opozicije da se na taj ustupak odlučio usljed pritiska inostranog faktora, Đukanović je odgovorio da to nije tačno. Naime, on tvrdi da mu izborni proces predstavlja igricu koju je već obrnuo, tako da je odlučio da opoziciji pruži šansu za potpuno novi nivo prosipanja. Prosipanje bi se, kako kaže Đukanović, sastojalo u tome što će predstavnici opozicije ući u ponuđena ministarstva i državne firme i dokazati da nisu sposobni ni da spriječe njihove zloupotrebe, a kamoli da upravljaju njima kada bi, kojim slučajem, uspjeli da osvoje vlast.

 

2016-04-05 Pola-cijelo DFDemokratski front

 

 

Ključne riječi: burek, popeci, Kristal, Šklempotres, Pipun

Your search yielded no results

 

2016-04-05 Pola-cijelo SPCCrkva.net: Amin umjesto lajka

 

 

Društvene mreže su postale sastavni dio života, a ovih dana Srpska pravoslavna crkva SPC osnovala je svoju društvenu mrežu Crkva.net, i to je prva crkvena mreža u Srbiji. Da bi se pristupilo ovoj mreži, iz SPC navode da nije obavezno biti pravoslavac, ali je pristojnost zahtijevana.Tako na ovoj crkvenoj društvenoj mreži umjesto lajka postoji amin, umjesto muzičkih hitova crkvene pjesme, a umjesto novinskih naslova citati iz Biblije.

 

Na pitanje novinara da li je planirano proširenje ponude ove mreže, iz SPC su saopštili da se radi na raznim unapređenjima.

 

„Pomenuta unapređenja omogućiće registraciju korisnika na crkveni ogranak Pornhub mreže koji bi sadržao materijale iz kategorija poput ABILFs (Altar Boy I’d Like to Fuck), Bangchurch, Dva popa jedan putir, Vozić Ćiro i slično. Osim toga, dugme Amin biće upotpunjeno uvođenjem dugmeta Prokuni, postojaće online prodavnica u kojoj će posjetioci moći da naručuju crkvene proizvode poput kalendara, svijeća, tamjana, polovnih džipova i slično, a za potrebe krštavanja putem udaljenog pristupa moći će da se kupi flaširana sveta vodica koju će, uz instrukcije dežurnog popa iz službe za podršku korisnicima mreže, roditelji sami primjnjivati na svoju djecu. Naravno, za sve crkvene usluge naplaćivaće se standardna tarifa, s tim što mreža omogućava plaćanje elektronskim putem, pomoću digitalnih sertifikata koje izdaje odgovarajući Sertifikaci autoritet, u ovom slučaju SPC. Cijena digitalnog sertifikata iznosiće 200€, a biće omogućeno i plaćanje na rate”, zaključili su iz SPC.

 

 

 

 

 

 

 

624 pregleda ukupno 1 pregleda danas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.