Završeno ti je to…

2015-11-17 Zavrseno ti je to....PiperovicAfera Telekom: Po nalogu Tužilaštva saslušani Obradović i Ivanović

 

Specijalno tužilaštvo otvorilo je istragu protiv bivšeg direktora Telekoma Olega Obradovića i nekadašnjeg člana uprave te kompanije Miodraga Ivanovića zbog zloupotrebe službenog položaja. Oni se sumnjiče da su nezakonito pribavili sebi i drugima 2.300.000 eura tokom privatizacije kompanije. Istraga protiv njih dvojice pokrenuta je zbog tri konsultantska ugovora iz 2005. godine, za koje je američka istraga utvrdila da su lažni.

 

Advokat Zoran Piperović, koji sa kolegom Dragoljubom Đukanovićem zastupa Obradovića i Ivanovića, izjavio je da ne zna kako će tužilaštvo da dokaže da su njegovi branjenici sebi i drugome pribavili protivpravnu imovinsku korist, imajući u vidu da je evidentno da za Mađar telekom, koji je sada vlasnik crnogorskog Telekoma, nije nastupila šteta. „Ako nema štete nema ni djela“, naglasio je Piperović.

 

Na pitanje novinara kako komentariše štetu koja je nastala zbog toga što je Mađarima prodata kablovska infrastruktura, što je Telekomu omogućilo da dugi niz godina ima monopol nad telekomunikacionim uslugama, odnosno da mu je omogućeno da svojim konkurentima iznjamljuje kablovsku infrastrukturu po enormnim cijenama; kako komentariše štetu koja je pričinjena građanima koji su, zbog nedostatka lojalne konkurencije, plaćali neopravdano visoke cijene monopolističkom provajedru; kako komentariše štetu koja je, za druge učesnike tendera za privatizaciju, nastala usljed propuštene dobiti koja je i propuštena zbog toga što nisu pobijedili na tenderu, Piperović je objasnio da je za postojeću optužnicu potpuno nebitno to što su njegovi klijenti napravili svu štetu koju novinari pominju.

 

„Naime”, tvrdi Piperović, „pošto se optužnica odnosi na zlupotrebu službenog položaja i pošto su Obradović i Ivanović u samom Telekomu, jedina šteta koja bi bila relevantna za optužnicu bila bi ona koja je nanešena samom Telekomu. Pošto to nije slučaj”, objašnjava Piperović, „ostale oštećene strane mogu da ga puše”.

 

Na konstataciju novinara da su i Mađari oštećeni upravo za taj iznos od 2.3 miliona eura jer su morali da ih uplate Obradoviću i družini, Piperović se grohotom nasmijao i rekao da je to budalaština jer je realnost suprotna: primanjem mita, njegovi klijenti su omogućili Mađarima da dođu do monopolističkog položaja koji im je omogućio toliki profit da su godišnje dijelili i po 50 miliona eura dividendi.

 

„Samim tim“, tvrdi Piperović, „moji klijenti su zaslužili i pozamašan bonus, a ne krivičnu prijavu. Osim toga, svi ovi procesi su potpuno besmisleni. Ako sam ja mogao da prođem nekažnjeno zbog iživljavanja nad ženama koje su žrtve trafikinga i da mi to bude odskočna daska za pisanje knjige i za ulazak u poziciju ombudsmana najkrupnijih kriminalaca u državi, onda nema smisla pokušavati da se ljudi osuđuju za tamo neko primanje mita i slične gluposti“.

 

Na pitanje novinara da objasni džemper na V izrez koji je nosio kad je zadnji put davao izjavu pred televizijskim kamerama, Piperović nije imao odgovor.

 

***

 

2015-11-17 Zavrseno ti je to....VojvodicVojvodić: Prijetili su mi lideri opozicije nakon protesta 24.oktobra

 

Generalni direktor Radio Televizije Crne Gore (RTCG) Rade Vojvodić, poručio je da Javni servis nikada neće biti protiv države Crne Gore i saopštio da su i njemu lično, nakon protesta DF-a 24.oktobra, prijetili lideri opozicije.

 

Na primjedbu člana Savjeta RTCG Gorana Đurovića, koja se odnosila na jednostrano izvještavanje sa protesta, Vojvodić je odgovorio da Javni servis, dok je on na njegovom čelu, nikada neće biti protiv države Crne Gore.

 

„Osim toga“, nastavio je Vojvodić, „kako se lideri opozicije usuđuju da kritikuju moju uređivačku politiku, imajući u vidu sve moje stručne i profesionalne reference. Nisam ja na mjesto Generalnog direktora RTCG postavljen tek tako, već su me za to mjesto preporučili svi moji prethodni angažmani, uključujući i rad u televiziji IN, koja se pod mojim vođstvom ugasila ostavivši gomilu dugova gomili ljudi“, ponosan je na sebe Vojvodić.

 

***

 

2015-11-17 Zavrseno ti je to....Mandic2015-11-17 Zavrseno ti je to....RadunovicMandić i Radunović negiraju da su prijetili Vojvodiću

 

Čelnici Demokratskog fronta Andrija Mandić i Slaven Radunović negirali su da su, nezadovoljni izvještajima sa protesta, prijetili generalnom direktoru Radio-televizije Crne Gore RTCG Radu Vojvodiću. Mandić je izjavio da nikome nije prijetio, ali da je više puta protestovao zbog sramne uređivačke politike Javnog servisa koja je, kako tvrdi Mandić, „uperena protiv mene i moje porodice, na šta sam morao reagovati. Samo zbog toga što su moj sin i bratanić nasilnici koji bodu ljude nožem i učestvuju u povređivanju drugih ljudi, Javni servis ne bi smio da korsiti tu činjenicu da bi prozivali mene, najvećeg vođu među opozicionarima otkad je Mila i DPS-a. Takođe, samo zato što nisam bio sposoban da jedinog sina vaspitam dovoljno dobro da ne bude kriminalac, to ne znači da nisam sposoban da budem moralna vertikala za cjelokupnu državu, samostalnu ili u granicama Srbije, jednom kad dođem na vlast. To bi Vojvodić morao da zna i morao bi svoju uređivačku politiku kroji u skladu sa tim”, zaključio je Mandić.

 

Radunović je, takođe, negirao da je prijetio Vojvodiću.
 

„Radi se o tome da sam iskoristio dugogodišnje poznanatvo i pozvao ga da izrazim nezadovoljstvo povodom izvještavanja RTCG o protestima, koje je bilo užasno i sramno, na što je on veoma grubo odgovorio. Nije tačno da sam ga zvao pred proteste, već nakon sramnog priloga o pečenju praseta“, kazao je Radunović. On je naglasio da nije prijetio već da je rekao:

 

„Izražavam svoje nezadovoljstvo Vašom uređivačkom politikom i volio bih da uzmete u obzir moje negodovanje. Osim toga, prase je bilo dobro pečeno“, završio je Radunović.

 

***

 

2015-11-17 Zavrseno ti je to....KnezevicKnežević putuje u Moskvu: Poziv koji se ne odbija

 

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević dobio je poziv ruskog Ministarstva vanjskih poslova da krajem novembra prisustvuje međunarodnom forumu na kojem bi se, između ostalog, raspravljalo o situaciji na Balkanu kao i o proširenju NATO -a na Crnu Goru. Komentarišući ovaj poziv, Knežević je izjavio:

 

„Kada može Ranko Krivokapić u Vašington, zašto ne bih ja mogao da pođem u Moskvu? Osim toga“, nastavio je Knežević, „ovo je jedinstvena prilika da odem u svoju omiljenu domovinu“.

 

Na pitanje novinara da objasni na šta misli kad kaže da je Rusija „omiljena domovina“, Knežević je odgovorio da mu je i Srbija, takođe, jedna od omiljenih domovina, ali da je ipak Rusija mnogo reprezentativniji primjerak domovine, tako da se taj poziv ne odbija, odnosno „dug prema zemlji vratiti se mora“.

 

„Osim toga“, objašnjava Knežević, „dosad nisam ni znao da ću ikad imati priliku da se priklonim Rusiji, tako da je Srbija bila logičan i najpribližniji izbor“, zaključio je on.

 

Novinari su saznali i da za Kneževića njegova partija i porodica pripremaju zajednički ispraćaj. Pripremljene su velike količine pirinča kojim će srećni putnik biti posipan, a starije članice partije i porodice biće zadužene za prosipanje vode za Kneževićem. Knežević se nada i da će, dok bude boravio u Rusiji, uspjeti da pronađe posao sa ugovorom na neodređeno vrijeme, što bi mu omogućilo da vraća postojeće kredite DNP-a, kao i da podiže nove kredite.

 

Na pitanje novinara da li planira da ruskim policajcima ulijeće trupačke, Knežević je odgovorio odrečno jer smatra da je to nekulturno i nezakonito, kao i da je posao ruskih policajaca težak dovoljno i bez fizičkih nasrtaja raznih civila.

810 pregleda ukupno 1 pregleda danas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.