We are the champions

2015-10-14 We are the champions MilutinMandić: Ko prisustvuje sjednici nije opozicionar

 

Opozicioni poslanici koji prisustvuju zasijedanju Skupštine, ne mogu se smatrati opozicijom, poručio je Andrija Mandić u ime Demokratskog fronta DF. On je rekao da postoji kampanja režima preko njegovih medija da se kod građana stvori animozitet prema protestima zbog blokade bulevara Svetog Petra Cetinjskog. Mandić je ustvrdio da građani razumiju da protesti, u stvari, i ne blokiraju bulevar, da im nije otežano kretanje i završavanje svakodnevnih obaveza te da animozitet prema protestima potiče od nezadovoljstva građana vladavinom Mila Đukanovića i neispunjenom željom za fer i demokratskim izborima.

 

Mandić tvrdi da je na svim njihovim večernjim okupljanjima na bulevaru bilo najmanje dvije hiljade ljudi.

 

„Upoređujući veličinu drugih gradova iz regiona, možemo da konstatujemo da su ovo jedni od najmasovnijih protesta, uzimajući u obzir broj stanovnika Podgorice“, kazao je Mandić.

 

Na pitanje novinara da objasni da li njegova tvrdnja o brojnosti protesta u odnosu na broj stanovnika Podgorice drži vodu, imajući u vidu da većina učesnika poretesta i nije iz Podgorice, Mandić je odgovorio da to nema nikakve veze i da je broj učesnika i ogroman, ako ga uporedimo sa brojem stanovnika mjesne zajednice Donja Gorica, a eksponencijalno raste ako ga poredimo sa brojem stanovnika pojedinačnog podgoričkog domaćinstva. Onda je, ljutito, prepustio riječ Milutinu Đukanoviću, koji je izjavio da je niz pobjeda DF-a nastavljen i danas tako što je kompletna policija bacila naoružanje i pristuila protestu, tako što je fudbalska reprezentacija Crne Gore izgubila od Rusije, kao i tako što je Đoković osvojio još jednu titulu.

 

***

 

2015-10-14 We are the champions MilutinRadulović: Ukljanjanje šatora i bine imaće nesagledive posljedice

 

Pokušaj uklanjanja bine i šatora sa platoa ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici mogao bi imati nesagledive posljedice, za koje bi odgovornost snosio ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, poručio je funkcioner Demokratskog fronta DF Branko Radulović na konferenciji za novinare.

 

Na pitanje novinara da objasni koje bi to nesagledive posljedice bile, Radulović je odgovorio da bi se uklanjanjem šatora omogućio normalan saobraćaj u Podgorici, da bi se stvorili uslovi za nesmetano obavljanje radnih zadataka u užem centru grada, kao i da bi komunalne službe lakše obavljale svoje obaveze. Ipak, najnesagledivija posljedica od svih bila bi ta što bi DF i zvanično morao da prizna da su protesti fijasko, jer Milo Đukanović nije pristao da podnese ostavku i preda vlast prelaznoj vladi. To bi, dalje, moglo da znači da će DF ostati bez znatnog broja glasača, a samim tim i bez mogućnosti da svi sadašnji poslanici i dalje zadrže sve svoje beneficije.

 

Na konstataciju novinara da ništa od toga nije negativno, već upravo suprotno, Radulović se naljutio i predao riječ Milutinu Đukanoviću, koji je izjavio da je niz pobjeda DF-a nastavljen i danas time što se Milo Đukanović posjekao dok se brijao, Rašku Konjeviću je opalo još nekoliko dlaka sa glave, a jedan režimski policajac je dobio proliv pa je morao da svrati na najbližu wc šolju da se isprazni.

 

***

 

2015-10-14 We are the champions MilutinMedojević: DF neće sa Stoltenbergom u Skupštini, možemo na slobodnoj teritoriji

 

Funkcioner DF-a Nebojša Medojević kazao je na konferenciji za novinare da je taj politički savez dobio poziv da se sastane sa Stoltenbergom na nivou šefa poslaničkog kluba. On je rekao da „zbog toga što DF ne učestvuje u radu parlamenta, mi nijesmo prihvatili taj poziv, i uputili smo inicijativu Stoltenbergu da, ukoliko želi da razgovara o važnim temama kao što su razlozi zbog čega najsnažniji klub poslanika ne učestvuje u radu parlamenta, možemo da se nađemo posebno, na ovoj slobodnoj teritoriji.

 

Na pitanje novinara da li misli da će Stoltenberg razumjeti sintagmu „slobodna teritorija“, imajući u vidu da je cijela država slobodna teritorija, Medojević je odgovorio da predstavnik jedne vojne alijanse dobro zna šta znači dovođenje nepirjatelja na domaći teren te da čisto sumnja da će se Stoltenbrg usuditi da izađe DF-u na crtu. Ipak, naglašava Medojević, za slučaj da odluči da se pojavi na slobodnoj teritoriji, biće posađen u najljepši šator, dok će ga mlade djeve DF-a služiti ovnujskijem mesom i rujnim vinom.

 

Na pitanje novinara da li misli da iko iz međunarodne zajednice misli da protest DF-a ima ikakvog značaja, Medojević se naljutio i prepustio riječ Milutinu Đukanoviću, koji je izjavio da je niz pobjeda DF-a nastavljen i danas time što građani prepoznaju da je zasluga DF-a to što Skaline zaudaraju na urin i izmet, time što svi zaposleni u državnoj administraciji podržavaju proteste (što neće moći da se demantuje do sljedećeg radnog dana), kao i time što broj demonstranata svakodnevno premašuje cifru koju režimski mediji predstavljaju kao istinitu.

 

***

 

2015-10-14 We are the champions UnipromPejović: KAP u problemu zbog cijene struje, očekujem poziv za razgovor sa EPCGom

 

Vlasnik Kombinata aluminijuma Podgorica Veselin Pejović očekuje da ga predstavnici Elektroprivrede Crne Gore do kraja oktobra pozovu na razgovor o cijeni struje, koja će, kako je naglasio, odrediti dalju sudbinu 550 zaposlenih i 110 crnogorskih firmi koje posluju sa podgoričkom fabrikom.

 

Pejović je objasnio da nije logično da neko očekuje od njega da KAP posluje sa plusom kad mora da plaća struju po tržišnoj cijeni. Osim toga, on je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da mora da plati punu kupoprodajnu cijenu za KAP, zbog čega će pregovarati sa državom kao prethodnim vlasnikom; smatra i da obaveze plaćanja poreza na dobit, doprinosa za plate radnicima kao i obaveze samog plaćanja zarada radnicima takođe onemogućavaju uspješno poslovanje KAP-a, o čemu će razgovarati sa predstavnicima radnika i Ministarstva finansija; najavljuje i da će pregovarati sa Vodovodom, Javnim komunalnim preduzećem i svim ostalim institucijama koje očekuju da KAP redovno plaća račune.

 

Na pitanje novinara da li stvarno očekuje da dobije sve ove povoljnosti, pogotovo imajući u vidu da mu je već omogućeno da preuzme KAP, a da nije isplatio ugovorenu cijenu za njega, kao i da je pola para obezbijedio tako što je založio imovinu fabrike prije nego što je uplatio punu cijenu, Pejović je odgovorio da može da ucjenjuje državu upravo koristeći argument 550 radnika i 110 firmi koje zavise od KAP-a i posluju sa njim. Osim toga, tvrdi Pejović, on je ionako samo istureno lice za nekog mnogo jačeg igrača, a taj igrač ne bi ulazio u bilo kakav posao da mu nije garantovan ekstraprofit.

 

„Ada nisam se obogatio tako što sam poslovao po tržišnim principima“, zaključio je Pejović.

787 pregleda ukupno 1 pregleda danas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.