Svako svoj posao

2015-09-09 Svako svoj posao AmfiNa sastanku Amfilohija i lidera opozicije: Kneževic predložio stvaranje anti-NATO koalicije

 

Predsjednik Demokratske narodne partije DNP i jedan od lidera Demokratskog fronta DF Milan Knežević predložio je na sastanku većeg dijela opozicije sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem, koji je održan 3. septembra, stvaranje anti-NATO koalicije u Crnoj Gori. Razlog sastanka Amfilohija sa opozicijom bio je razmjena mišljenja o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti kojem se snažno protivi Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori.

 

Na pitanje novinara kakve veze ima ulazak u NATO sa nacrtom pomenutog zakona, Knežević je odgovorio da je sastanaka sa Amfilohijem bio idealna prilika da pokaže kako je DNP stranka od inicijative što može da pomogne u borbi za glasovima. A priča o NATO-u je bila onako usput.

 

„Imajući u vidu da je DNP potpuno beznačajan i da praktično ima više članova nego što ima glasača, svaka inicijativa, koliko god bila nebulozna i koliko god nemala podršku, više je nego dobrodošla. Čisto da narod vidi kako mi nešto kao radimo“, rekao je Knežević.

 

Svi učesnici su se složili da je pravi potez to što se politička borba opozicije organizuje baš u SPC i sa Amfilohijem na čelu jer je to praksa koja je odavno uspostavljena i koja je prerasla u tradiciju. Osim toga, Amfilohije, kao političar sa najvećom podrškom u Crnoj Gori, može da utiče da se homogenizuje glasačko tijelo SPC-a i da se stavi u funkciju srpskih građanskih ciljeva opozicije.

 

S obzirom na to da je originalna tema sastanka ipak bila Nacrt zakona o slobodi vjeroispovijesti koji bi mogao da ugrozi tokove gotovine SPC-a, preduzeti su koraci u vidu sakupljanja potpisa za peticiju za povlačenje Nacrta zakona iz procedure. Prikupljanje potpisa je, kao i sve ostale duhovne radnje koje obavlja i naplaćuje SPC, organizovano u crkvama i manastirima.

***

2015-09-09 Svako svoj posao Milacic DedovicNATO vs neutralnost: Dedović i Milačić ukrstili argumente

 

NVO lideri dva „tabora” Aleksandar Dedović i Marko Milačić za javnost su naveli dobre i loše strane NATO saveza. Dok jedan misli da nam NATO donosi bezbjednost, drugi smatra da učlanjenje donosi rizike. Dedović NATO-u jedino zamjera glomaznu administraciju, dok Milačić, i pored dobre volje, nije mogao da nađe pozitivne strane.

 

Na zajedničku konstataciju novinara da se nisu mogle naći dvije beznačajnije osobe niti dva beznačajnija udruženja koji bi se bavili ovako važnim pitanjem, obje smlatine su istakle da oni predstavljalju stotine hiljada građana Crne Gore i da im se, kao takvim, mora ukazati dužno poštovanje.

 

Na konstataciju novinara da se ne zna ko je gori od pomenute dvojice, Milačić se nakostriješio i počeo da se dere kako je on uvijek bolji u svemu od svih ostalih, kako je on Marko Milačić Prvi Prepodobni, direktni potomak dinastije Petrovića po komšijskoj liniji, a Marko Miljanov je putovao u budućnost, gledao njega, Marka Milačića, kako dominira na ljudskom, junačkom i intelektualnom nivou, vratio se u svoje vrijeme i napisao „Primjere čojstva, junaštva i inteligencije Marka Milačića“, ali je morao da je objavi pod skraćenim imenom da ljudi ne bi provalili da je putovanje kroz vrijeme moguće. Na opasku novinara da mu tvrdnja da je „bolji“ ne ide u prilog jer se radi o „takmičenju“ u tome ko je gori, Milačić je zabio prste u uši i počeo da vrišti u devetoj oktavi.

 

Sa druge strane, Dedović je slegnuo ramenima i rekao da svi oni svejedno primaju pare, nebitno da li ima smisla ono što pričaju ili ne.

 

***

 

2015-09-09 Svako svoj posao KovacevicKovačević: Ispitaćemo da li su socijalama kupovani glasovi

 

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević potvrdila je da će Komisija ministarstva ispitati da li je direktorica Centra za socijalni rad u Plavu Branka Đukić odgovorna za zloupotrebe socijalnih davanja u toj ustanovi. Đukićeva, koja je akter afere predizbornih zloupotreba i koja je optuživana za kupovinu glasova za potrebe Demokratske partije socijalista DPS, navodno je potpisivala rješenja kojima je odobravana socijalna pomoć građanima koji je po zakonu nijesu mogli dobiti, čime je toj ustanovi pričinjena šteta.

 

Na pitanje novinara kakve će mjere preduzeti prema Đukićevoj ako se ispostavi da je kriva za nezakonitu raspodjelu socijalne pomoći, Kovačevićeva je rekla da će Đukićeva nastaviti sa redovnim aktivnostima jer će se nedvosmisleno dokazati da je radila svoj posao.

 

Na konstataciju novinara da zloupotreba državnih sredstava za partijske ciljeve ne može biti redovan posao i da interes građana mora da bude ispred interesa partije, Kovačevićeva je odgovorila:

 

„Ne razumijem. Kako to mislite?“

 

***

 

2015-09-09 Svako svoj posao IvanovicPetar Ivanović: Crna Gora više ne mora da uvozi jaja

 

Proizvodnja jaja u Crnoj Gori za dvije godine uvećana je 25,5 odsto, pa naša država sada nema potrebu za uvozom ove životne namirnice. U odnosu na 2012, u kojoj je u Crnoj Gori proizvedeno 68 miliona komada jaja, 2014. godine, kako je saopštio ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović, proizvedeno je 85,5 miliona komada.

S obzirom na to da Petar Ivanović iskače iz televizora svaki put kad neka kokoška snese jaje, svaki put kad se neka svinja zakolje, svaki put kad neko otrese murvu, sveukupna javnost predlaže vladi da uspostavi posebne dnevne novine koje će se baviti isključivo aktivnostima željnog pažnje Petra Ivanovića. Osim toga, treba uspostaviti i poseban televizijski kanal koji će emitovati 24-časovni program i čiji će sadržaj biti izjave Petra Ivanovića, njegovi performansi, posjete farmama krupne i sitne stoke. Umjesto muzičkog intermeca, na kanalu bi bio prikazan Petar Ivanović dok gleda kako raste trava.

 

Kao poseban izdatak u budžetu, vlada bi trebalo da predvidi sto eura mjesečno za kupovinu cigareta koje bi Petar Ivanović mogao da distribuira po svom nahođenju.

 

 

780 pregleda ukupno 1 pregleda danas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.