U svetu postoji jedno carstvo

2015-08-24 U svetu postoji jendo carstvo....ZeljkaKotor: Sudija odredio pritvor Željki Rolović do 30 dana

 

Kotoranki Željki Rolović (37), osumnjičenoj da je počinila krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije, danas je, nakon više od dva sata saslušanja iza zatvorenih vrata, bez prisustva svjedoka i advokata i sa upaljenom kamerom i sa bočicom lubrikanta, istražni sudija Osnovnog suda u Kotoru odredio pritvor do 30 dana.

 

Na pitanje novinara da li je pritvor određen kako optužena ne bi uticala na svjedoke, iz Osnovnog suda su odgovorili negativno. Oni su objasnili da problem nije to što je optužena organizovala lanac prostitucije, već to što je određeni broj političara, funkcionera i ostalih predstavnika državnih organa zaražen polno prenosivim bolestima pa trenutno nisu u mogućnosti da konzumiraju prostitutke, što je inače dio provizije koju uzimaju u naturi. Pošto je potrebno oko mjesec dana da funkcioneri preboluju pomenute bolesti, Rolovićka će biti zatvorena upravo toliko dugo.

 

Iz suda navode da posao Rolovićke neće trpjeti dok je u pritvoru jer je praksa pokazala da boravak u pritvoru ili u zatvoru nije nikakava prepreka za vođenje nelegalnog posla.

 

***

 

2015-08-24 U svetu postoji jendo carstvo....RaskoKonjević: Spin je da će Krivokapić stati na čelo opozicije

 

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević kazao je da, iako postoje brojne nesuglasice, SDP neće raskidati koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista, jer ona funkcioniše. Prema njegovim riječima običan je spin i da će lider SDP-a Ranko Krivokapić stati na čelo, kako kaže, nekog imaginarnog opozicionog bloka.

 

„To je stvar koja ne drži elementarnu logiku“, rekao je Konjević. „Da ste vi novinari iole obraćali pažnju na posljednjih 17-18 godina, primijetili biste da je SDP sve to vrijeme bio u vlasti i samo u vlasti. Ako znate da bi posljedica nekog našeg poteza bio gubitak vlasti, onda znate i koliko malo logike ima da mi povučemo taj potez. Ada kod nas vlast ne napuštaju ni funkcioneri koji napuste partiju, a ne mi iz SDP-a da napuštamo vlast. Mislim, helloooo!!!“, izneverovao je Konjević.

 

***

 

2015-08-24 U svetu postoji jendo carstvo....VlahovicTwitter nalog Vlade Crne Gore sedmi u svijetu po broju pratilaca po glavi stanovnika

 

Prema istraživanju koje je vodila i objavila Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj OECD uz podršku Twiplomacy, zvanični nalog Vlade Crne Gore na društvenoj mreži Twitter (@MeGovernment) sedmi je na listi najpraćenijih zvaničnih vladinih naloga u svijetu u odnosu na broj stanovnika.

 

Iz DPS-a su saopštili da nisu slučajni ovako značajni rezultati u ovako značajnoj kategoriji iz oblasti kvaliteta života običnog građanina. Oni su naveli da je DPS posvećen svakom vladinom twitter pratiocu, kao i da imaju implementarinu Strategiju praćenja vladinog twitter naloga.

 

Na pitanje da pojasne u čemu se sastoji pomenuta strategija, iz DPS-a su odgovorili da je za sve članove DPS-a jedan od obaveznih uslova za članstvo i dokaz o postojanju glasačkog twitter naloga, kao i dokaz o tome da taj nalog prati vladin nalog. Osim toga, dokaz o praćenju vladinog twitter naloga sada je obavezan i za sve one ljude koji ne glasaju za DPS, ali koji uredno prodaju svoje lične karte prije izbora.

 

Kao najsvjetlije primjere u djelovanju preko društvenih mreža, iz DPS-a sa naveli Sanju Vlahović i Milana Babovića.

 

***

 

2015-08-24 U svetu postoji jendo carstvo....DanilovicDanilović: Kako ljudi podržavaju Demos, a ne Farmu ili Parove?

 

„Četiri i po mjeseca od osnivanja Demosa, procjenjivači političkih prilika nikako da se dogovore kako, zašto, otkud i zbog čega imamo 14 ili 15 ili 16 odsto podrške”, izjavio je poslanik i funkcioner Demosa Goran Daniloviću.

 

Kako je dodao, uslijediće analize, uporedjenja, podsjećanja, prebrajanja infrastrukture.

 

„Onda će novinar ili novinarka napraviti novi intervju i potruditi se ali… Ali objasni ti Zmaju od Šipova ili Eri Ojdaniću ili Vendi, šta li čovjek već više želi da bude, da upravo on nije najpopularniji u regionu – ima čovjek infrastrukturu!?”, rekao je Danilović.

 

Danilović je rekao i da će odgovarati i na pitanja novinara. Ipak, pitanja su izostala, novinari su ćutke treptali, a iz pozadine su dopirali samo zvuci zrikavaca, koji zriču nezavisno od toga šta izjavljuje Danilović. I dalje su bez glasa i glasači iz Rožaja.

 

***

 

2015-08-24 U svetu postoji jendo carstvo....BicikloPočela gradnja prve biciklističke staze u Podgorici

 

Kao što je ranije najavljeno u Podgorici su danas počeli radovi na izgradnji biciklističke staze. Planirano je da glavni grad za 60 dana dobije prvu stazu koju će isključivo koristiti biciklisti.

 

„Na osnovu ispitivanja javnog mnjenja zaključeno je da svaki treći stanovnik Podgorice izgradnju biciklističke staze vidi kao NAJVAŽNIJI prioritet u radu gradskih vlasti. Iz tog razloga, nastavićemo sa stvaranjem pretpostavki za izgradnju novih koridora”, saopšteno je iz PG Biroa.

Na konstataciju novinara da nije logično da su upravo biciklističke staze najvažniji prioritet te da ima prioritetnijih stvari, poput rješavanja pitanja gradskog prevoza, izgradnje novih škola i vrtića, izgradnje kolektora otpadnih voda i slično, iz PG Biroa su odgovorili da to nikako ne mogu biti glavni prioriteti jer ih građani u pomenutom istraživanju nisu prepoznali kao takve. Osim toga, navode iz Biroa, biciklističke staze se grade iz donacija i ne koštaju previše, dok za ostala pitanja treba obezbijediti mnogo više para.

 

Reakcije građana na početak izgradnje biciklističkih staza uglavnom su pozitivne. Najviše su im se obradovali mališani i vozači. Djeca se raduju teorijskoj mogućnosti bezbjedne vožnje bicikla, dok su vozači zadovoljni što će, u praksi, dobiti mjesto za parkiranje svojih automobila. Ističu kako je parkiranje postalo izuzetno otežano, imajući u vidu broj automobila koji se već parkiraju po trotoarima, kao i razne smetnje za parkiranje u vidu ljetnjih bašti kafića i u vidu pješaka.

788 pregleda ukupno 1 pregleda danas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.