Liječenje bunikom

2015-07-31 Lijecenje bunikom RankoPrimjena sporazuma SDP-a i DPS-a osnov legitimiteta Vlade

 

Glavni odbor  Socijaldemokratske partije zaključio je da je dosljedna primjena koalicionog sporazuma SDP i DPS osnov legitimiteta Vlade i potvrda posvećenosti vladavini prava kao osnove evroatlantskih integracija, navodi se u saopštenju Socijaldemokratske partije. Glavni odbor je pozvao i sve bivše članove koji su ostali na funkcijama da vrate svoje mandate Partiji koja ih je delegirala, dodaje se u saopštenju te partije.

 

Na pitanje novinara zašto se u saopštenju „partija“ piše velikim početnim slovom, iz SDP-a su odgovorili da se nikad ne može dovoljno naglasiti koliko je SDP velika i važna te da su pisanje riječi „partija“ velikim početnim slovom i govorenje o sebi u trećem licu samo neki od mehanizama kojima održavaju osjećaj veličine.

 

Na pitanje novinara da li smatraju da uopšte zaslužuju toliki broj funkcija, imajući u vidu realnu snagu partije koja više od deceniju nije samostalno izašla na izbore i ima svega nekoliko procenata podrške, iz SDP-a su odgovorili da je to potpuno nebitno, da su funkcije njihove jer tako piše u koalicionom sporazumu, da su se oni već navikli da budu bitni i da su se već izvještili u simuliranju obavljanja svojih dužnosti. Osim toga, u SDP-u tvrde i da tike taćke nema više vraćke, taknuto-maknuto, kao i za tebe toške, toš prvi, rupa ne vraće.

 

***

 

2015-07-31 Lijecenje bunikom DuskoMarković o zahtjevu SDP-a: Ne tumačimo Krivokapića, važan je stav DPS-a

 

„Ne tumačimo lidera Socijaldemorkatske partije Ranka Krivokapića, važno je kakav će stav zauzeti naša stranka”, kazao je potpredsjednik Vlade i zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista DPS Duško Marković povodom zahtjeva predsjednika SDP-a za rekonstrukciju Vlade.

 

Na pitanje novinara kako je moguće da je bitan samo stav stranke, kada postoji validan akt u vidu koalicionog sporazuma između DPS-a i SDP-a, Marković je ponovio da zakonitost nekog dokumenta nije bitna i da je bitan samo stav partije. Ukoliko se stav partije kosi sa nekim zakonom, zakon će biti promijenjen.

 

„Na kraju krajeva“, nastavlja Marković, „svi zakoni predstavljaju samo slovo na papiru, realan život nekad diktira uslove koji nam onemogućavaju da poštujemo zakone. Ada nećemo se držat kao pijani plota nekog ugovora koji je potpisan prije tri godine, i to u trenutku kad nam je odgovarao“, zaključio je Marković.

 

***

 

2015-07-31 Lijecenje bunikom IvanBrajović: Đukanović ne želi moju i ostavku Lazovića

 

Ivan Brajović kazao je da je sa premijerom Milom Đukanovićem razgovarao o zahtjevu Socijademokratske partije SDP za rekonstrukciju Vlade, te da se predsjednik Vlade izjasnio da on i Vujica Lazović ne treba da napuštaju ministarske funkcije.

 

„Potpuno sam siguran da Vujica Lazović i ja mnogo dosljednije ostvarujemo program, na osnovu kojeg smo birani na koalicionoj listi, nego što to rade naše bivše kolege u parlamentu, različitim glasanjima, sa različitim subjektima o pojedinim zakonima. I drugo, ovo nije pojedinačno napuštanje partije Ivana Brajovića ili nekog drugog, ovo je duboka podjela u bivšoj partiji, iz koje, siguran sam, šta god oni rekli da je većina na strani Socijaldemokarata”, rekao je Brajović.

 

Na konstataciju novinara da je potpuno nebitno da li ostvaruje program bivše partije baš zato što se radi o njegovoj bivšoj partiji, a ne njegovoj, kao i da je nebitno da li Socijaldemokrate imaju podršku većine članova nekad zajedničkog sdp-a baš zato što je koalicioni ugovor potpisan sa SDP-om, Brajović je odgovorio sa „mene to ne zanima, to samo tehnički detalji, a meni je Milo rekao sam dobar ministar. Ako meni ne vjerujete, možete pitati i Vujicu jesam li dobar ministar. Osim toga, meni je i majka stalno pričala da sam najljepši i najbolji, a majka me ne bi lagala”, zaključio je Brajović.

 

Vujica Lazović je potvrdio da je Brajović dobar ministar. Takođe, ustvrdio je i da je on sâm odličan ministar i da novinari slobodno mogu da pitaju Brajovića da li je to tako.

 

***

 

2015-07-31 Lijecenje bunikom MiloĐukanović ministrima: Ko ne radi neka ne dolazi na posao 30. septembra

 

Premijer Milo Đukanović ponovio je na jučerašnjoj sjednici da će ministri koji ne ispune obaveze iz programa pristupanja Evropskoj uniji i programa rada Vlade snositi ličnu odgovornost. On im je odredio 30. septembar kao rok za završetak svih obaveza.

 

Na pitanje novinara da precizira kakve će to posljedice snositi ministri koji ne ispune svoje obaveze, Đukanović je odgovorio da će nasjtrože primjenjivati dosadašnju kaznenu politiku, odnosno rotiraće ministre sa čelne pozicije jednog ministarstva na čelnu poziciju drugog ministarstva, postavljaće ih na pozicije savjetnika premijera ili, u krajnjoj nuždi, na mjesta direktora preduzeća sa većinskim državnim vlasništvom. U obzir dolaze i mjesta u nezavisnim institucijama kao što su CBCG i DRI. Na taj način, smatra Đukanović, svi kažnjeni ministri bi radili blizu članova svojih užih i širih porodica, a to je najdjelotvornija kazna za njih, za članove njihovih porodica, kao i za sve građane Crne Gore.

 

***

 

Vlada skratila godišnji odmor, ministarstva rade u avgustu

 

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici donijela odluku da se skrati godišnji odmor. Donešena je odluka da ministarstva rade u avgustu, a naredna sjednica Vlade zakazana je za 20. avgust. Upitani da prokomentarišu ovakvu odluku, zaposleni u vladi su rekli da su neprijatno iznenađeni činjenicom da im je odmor skraćen i da će morati da rade u avgustu. Pitaju se kako se neki odmor može zvati godišnjim kad ne traje godinu dana. Ipak, tješe se činjenicom da je odmor skraćen samo za jedan mjesec, tako da će odmarati preostalih jedanaest mjeseci, upravo onako kako su radili i svih prethodnih godina i decenija.

801 pregleda ukupno 1 pregleda danas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.