Sve je oukej

2015-07-15 Sve je oukej ZarkoRadulović: Sezona krenula bolje nego što smo se nadali

 

Turizam će i ovog ljeta biti prilika da se popuni budžet države, sudeći prema zvaničnim podacima Nacionalne turističke organizacije koji kažu da u Crnoj Gori boravi 20 odsto više gostiju nego prošle godine i o neočekivano dobroj popunjenosti hotela.

 

„Hotelijeri su snizili cijene, što su turističke organizacije dobro ispromovisale na sajmovima u inostranstvu, i to je poguralo sezonu. Posjećenost je jako dobra, a očekujemo da će drugi dio jula i avgust biti još prometniji. Do februara je bilo “mrtvo more” i ovo je mnogo bolje nego što smo se nadali da će biti”, rekao je predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović. Na pitanje novinara da li veći broj turista znači i veći prihod za državu, imajući u vidu snižene cijene, Radulović je naglasio da je to „nebitno jer veći broj turista znači da možemo da prikažemo napredak u odnosu na prošlu godinu. Ukoliko veći broj turista bude donio i veći prihod, onda ćemo i tu informaciju uključiti u naš izvještaj o tome koliko smo pametni i sposobni. Osim toga, sama činjenica da niko nije očekivao ovoliki porast broja turista jasno govori o tome da smo toliko sposobni da ni sami toga nismo svjesni”.

 

Radulović je dodao i da je posebno ponosan na to što u špicu sezone većina primorskih opština ima vodu čak po nekoliko sati dnevno, dok vatrogasne službe opsulžuju ona područja koja imaju problema sa vodosnabdijevanjem. Na opasku novinara da nedostatak vode spada u probleme sa vodosnabdijevanjem, Radulović je odgovorio da to nije tačno jer niko nema potrebu da ima vodu 24 časa dnevno, jer, zaboga, niko se ne tušira toliko dugo niti može popiti toliku količinu vode koja bi česmama stizala 24 časa dnevno. Mislim, stveeeaaarno.

 

***

 

2015-07-15 Sve je oukej BabovicMladi političari kao zapete puške

 

U Crnoj Gori se posljednjih godina broj mladih osoba u politici znatno povećao i nastavlja da raste. Mladi ljudi su sve više politički osviješćeni, svjesni su situacije u državi i sve više pokazuju volju da aktivno učestvuju u dešavanjima koja se odnose i na njih.

 

Na pitanje novinara zašto se odlučio da se bavi baš politikom, jedan mladi političar u ranim dvadesetim godinama, koji je htio da ostane zapažen, odgovorio je da je to bila savršena prilika i kvalitetan poziv za primjenu stečenog znanja kroz studiranje kao i za sopstveno napredovanje kao mladog lidera i političara. Na pitanje novinara kakvo je to znanje mogao da stekne koje bi moglo da se primijeni na kompletno crnogorsko društvo i kad je prije stigao da bude lider, mlađani političar je odgovorio da višedecenijsko životno i radno iskustvo novinara nije dovoljno da bi se razumjela vizija razvoja Crne Gore koju je on, između kolokvijuma i ispita koje je prepisivao na fakultetu, razvijao u svojoj liderskoj glavi.

 

Većina ispitanih mladih političara slaže se da je njihovo djelovanje prepoznato kao aktivan i važan faktor na političkoj sceni i da je to jedan od njihovih motiva za bavljenje politikom. Osim toga, raspolaganje državnim parama, mogućnost rješavanja materijalnih potreba njih samih i članova njihovih porodica takođe su značajni motivi za ulazak u politiku. Na pitanje novinara kako misle da riješe sve materijalne probleme sa platom koja prelazi hiljadu eura samo na pozicijama ministara, premijera, predsjednika i direktora državnih preduzeća, mladi političari su odgovorili da svi znaju da nijedan političar ne živi samo od plate i da pozicije koriste za namještanje privatnih poslova, za reketiranje, uzimanje apanaža i slično. Osim toga, mladi političari kažu da već imaju iskustvo u životu na državnoj grbači, jer većina njih ima starije članove porodice koji već godinama žive od politike.

 

Osim svega navedenog, mladim političarima odgovara i činjenica da uopšte ne moraju da znaju šta treba da rade kako bi živjeli od politike. Na taj način se, smatraju oni, oslobađaju svakodnevnog stresa koji prati zaspolene u drugim strukama čija zarada i egzistencija zavise od znanja i ličnih sposobnosti, kao i od učinka na radnom mjestu.

750 pregleda ukupno 1 pregleda danas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.